Om Alfa Hund i Danderyd

Annika har ordet:

Man säger att hunden är människans bästa vän . Ja, för mig är det så . Denna kravlösa vänskap hunden skänker är verkligen en källa till glädje för mig.
De otaliga timmar jag tränat mina hundar i form av motion, fostran och kärlek har gjort att jag fått en ökad livskvalité i livet.
För att ha en koppellös, följsam, lydig och samarbetsvillig hund, räcker det tyvärr inte med gos och kel.  Mina tre ord är motion, fostran och kärlek.

Eftersom hunden är ett flockdjur är det helt naturligt för hunden att ha någon som leder den. Som ledare måste man våga ställa krav (fostran) samtidigt som man tar tillvara hundens egenskaper (motion, aktivering) och dessutom ge hunden gos och kel (kärlek).
Mitt motto till hundägaren är: Lydnad är hundens bästa livförsäkring.
Låt din hund också bli din bästa vän!

Jag är i grunden pedagog och utbildad instruktör. sedan 1995. 

 

 

Varmt välkomna!

 

 

Skicka oss ett mail

 

 

 

annika@alfahundidanderyd.se

 

 

 

Alfa hund

Vägsalt torkar ut hundens tassar

 

Om ni går på saltade vägar är det bra om du spolar av hundens tassar efter promenaden. Vägsaltet torkar nämligen ut trampdynorna om det får vara kvar. Kommer saltet in i sprickor i tassarna kan det dessutom svida till ordentligt - om hunden blir plötsligt halt på promenaden kan vägsaltet vara boven.

Har du en hund som får stora problem med sprickor i tassarna eller drabbas av köldkramp när temperaturen faller kan hundskor vara ett alternativ. Det finns både enkla plastmodeller som håller väta borta och lite mer robusta modeller som håller tassarna varma.

 

 

Annika